De Leuzendetector

  • De Leuzendetector

project: In het voorjaar van 2006 werd Nederland overspoeld met aantrekkelijke verkiezingsleuzen van een onbekende politieke partij. De leuzen verschenen op opvallende posters op verkiezingsborden, in radiospotjes en als banners op internet. Het leidde tot veel rumoer in de media. Wie zat er achter deze opvallende verkiezingscampagne?

Met de campagne ‘De Leuzendetector’ zette geschiedenismerk Anno en het Instituut voor Publiek en Politiek de burger aan tot weloverwogen stemgedrag. De centrale boodschap: leuzen dekken niet altijd de inhoud, dus verdiep je in wat partijen echt doen en hebben gedaan. Op de website www.leuzendetector.nl ontdekten bezoekers dat dezelfde leuzen door de jaren heen door verschillende partijen zijn gebruikt, en konden ze zelf een leus achterlaten.

bijdrage: Voor communicatiebureau Vandejong was Boris als Creative Project Manager het centrale aanspreekpunt voor de klant (Anno). Binnen het conceptteam ontwikkelde hij het interactie ontwerp voor de website en begeleidde hij de productie van de site, de posters en de radiospots.

Sfeer foto 1 Sfeer foto 3 Sfeer foto 4 Sfeer foto 5 Sfeer foto 6 Sfeer foto 7 Sfeer foto 8
'